© Jeroen Mooijman, Renske Gasper op ckv-docentenavond jan 2020
Interview Renske Gasper, hoofd educatie IFFR. Puntkomma juli 2020 no 19

Renske Gasper, hoofd educatie IFFR: ‘Over 5 jaar hoop ik en daar streven wij als festival naar, dat filmeducatie in het curriculum van alle scholen zit. Dat filmbeleving collectief is opgepakt en doorgedrongen tot alle regio’s in ons land. Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren in hun vormende jaren toegang hebben tot filmeducatie en zien het als onze missie dat curricula in de nabije toekomst worden opengebroken en dat film daar op een natuurlijke manier doorheen kan golven.’

Wanneer ik Renske ontmoet zijn de werkruimtes van International Film Festival Rotterdam (IFFR) Ā uitgestorven. Het is half maart, het festival is achter de rug en thuiswerken wordt aanbevolen wegens het coronavirus. Er is ruimte en rust voor een gesprek.
Renske is verantwoordelijk voor de educatieve programmering, zij kijkt terug op haar derde Festival. Dit jaar voor 28.000 scholieren! Een heel jaar rond verzorgt zij op aanvraag van scholen programma’s voor primair tot hoger onderwijs. Absoluut hoogtepunt zijn alle evenementen op het festival. Zij kiest de thema’s en selecteert daar films bij.

Voor het interview uit Puntkomma juli 2020 no 19:
 


  Interview Renske Gasper IFFR (PDF) >