welkom

Talentontwikkeling vormt een rode draad in mijn leven.
    Gedurende mijn studie psychologie in Groningen was verborgen talenten bij kinderen mijn onderwerp. In Delft was ik projectleider van een onderwijsproject en hoofd van de gemeentelijke afdeling onderwijs. Als directeur bij die gemeente van een dienst met welzijn, onderwijs en cultuur in het vaandel verschoof mijn interesse naar cultuureducatie. Leidend motief: kansen vergroten van kinderen. Iedere kind moet optimaal zijn mogelijkhden kunnen ontwikkelen.

    De ontwikkeling van artistieke competenties bij jeugd die van huis uit geen kunstzinnige opvoeding mee krijgt, fascineert mij. Welke rol speelt het onderwijs daarbij? Als directeur van Kunstweb in Amsterdam en van de SKVR in Rotterdam deed ik in twaalf jaar veel indrukken op. De afgelopen jaren adviseerde ik overheden over cultuureducatiebeleid. In 2012 als lid in een combicommissie Raad voor Cultuur / Onderwijsraad: 'Cultuureducatie: leren, creëren, inspireren!' en in 2014 als voorzitter van de commissie 'Meedoen is de kunst'. Van 2013-2018 was ik in Amsterdam voorzitter van de kwaliteitsraad voor het Basispakket kunst- en cultuureducatie. In Rotterdam schrijf ik met veel plezier voor het kunst- en cultuurblad PUNTKOMMA.

    Mijn laatste boek (samen met fotograaf Rinie Bleeker) gaat over de betekenis van kunstonderwijs voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften: Fluisterzacht en haarzuiver (Lemniscaat, 2017). Daarna nam ik het initiatief tot een tweetal projecten om de kwaliteit van cultuureducatie voor deze leerlingen te verbeteren en het culturele leven toegankelijker te maken. 
 

gerelateerd:
• GEEF mij een potlood en ik ga tekenen (Lemniscaat, 2012)
• Kijk ik kan zilver maken (Lemniscaat 2007)