Uitnodiging boekpresentatie

12 mei 2017UITNODIGING BOEKPRESENTATIE


Dirk Monsma en Rinie Bleeker
Fluisterzacht en haarzuiver
Kunsteducatie voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften

Woensdag 17 mei, 16.00 - 17.00 uur op de Alphons Laudyschool VSO,
Van Nijenrodeweg 648 te Amsterdam.

Met plezier nodig ik u uit voor de boekpresentatie van Fluisterzacht en haarzuiver van Dirk Monsma en fotograaf Rinie Bleeker. In een programma van een uur zijn er presentaties en gesprekken met geportretteerden uit het boek. Zo zal leerling Timo een uitvoering geven op de piano. Monique Vogelzang, Inspecteur-generaal van het Onderwijs, zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

In Fluisterzacht en haarzuiver verkent Dirk Monsma het kunstonderwijs op speciale scholen. Hij is in gesprek met kinderen en jongeren die dankzij kunst zich boven verwachting ontwikkelen. Hij luistert naar hun ontroerende verhalen en laat hun ouders en docenten aan het woord. Vanuit deze bevindingen schetst hij stappen die speciale scholen kunnen zetten om het onderwijs naar een hoger plan te tillen.

Dirk Monsma adviseert overheden over hun cultuurbeleid. Hij was directeur van centra voor de kunsten in Amsterdam en Rotterdam.
Rinie Bleeker is fotograaf. Eerder maakten Monsma en Bleeker Kijk ik kan zilver maken en Geef mij een potlood en ik ga tekenen.
De fotografie is mogelijk gemaakt door het LKCA en Stichting Tamino.

Hartelijk groet,
Jean Christophe Boele van Hensbroek